Blog

🌱Forår og Faste, marts 2019

Forår er for mig også fastetid. Men faste..? Hvorfor nu det? Jeg bliver mødt med nogen undren, når jeg nu på 3. år vælger at bruge det spæde forår på denne udrensning, nulstilling, detox- og rengøring af kroppen. Min årlige faste forløber sig alt i alt over 24 dage, med 10 dages nedtrapning, 4 dages faste og 10 dages optrapning.
Det er en periode hvor jeg nærer min krop helt vegansk og uden nogen form for stimulanser. Så pause fra kød, sukker, gluten, laktose, kaffe, alkohol etc.
Og jo, jeg har abstinenser efter alt det jeg plejer at hygge, trøste, og fylde på med! Selvfølgelig har jeg det..

Så hvorfor faste?
Kroppen er den struktur vi lever vores liv igennem. Vi opfatter os selv og den omverden vi lever i, igennem vores krop. Ved at oparbejde smidighed og forbedre kroppens betingelser, opnår vi større frihed og mere overskud, hvilket er det grundlæggende formål med en faste.

Fasten vil dels rense muskler, hud og organer helt ned på celleniveau ved at nedbryde overflødigt væv og føre affaldsstoffer ud af kroppen. Kredsløbet vil styrkes og gennemgå en “foryngelse”. Vores sanser bliver forbedret. Muskulaturen kommer i bedre balance. Gigt og hudsygdomme kan blive reduceret, da kost og levevis har stor indflydelse på disse sygdomme. Over- og undervægtsproblemer vil også kunne mindskes, da stofskiftet/forbrændingen reguleres, (men det skal ikke være formålet med fasten).

Fasten vil psykisk betyde en afklaring af grænser og grundlæggende behov. Man konfronteres med dårlige vaner og adfærdsmønstre som holder én fastlåst.

Ved at give afkald på et af de mest basale behov for en stund, ændres kroppens funktionelle betingelser radikalt. Grænser nedbrydes, kroppen får mulighed for at “starte på en frisk” og man kommer ud ‘på den anden side’ som en styrket person.

Så… For mig er fasten en kærkommen lejlighed og nu årlig begivenhed, til at møde mig selv, kigge på hvad der sker i både krop og sind, når jeg ikke ‘lukker ned’ med diverse stimulanser. I stedet giver fasten mig mulighed for at mærke, være tilstede, kigge på mine mønstre og vaner, som bliver meget mere tydelige under en faste. Det er også en pause fra hverdagen hvor jeg tør kigge mere rent og nøgent på mig selv. Det er en stor ting for os mennesker at tage føden væk - af mange grunde – så det at få en pause, giver mig tid til eftertanke og ro, både fysisk, men absolut også mentalt. Det er en unik oplevelse af lethed og nærvær at faste og et fantastisk plus til mit virke som ManuVision behandler og træner. Faste er for mig et tilvalg, en ramme hvor jeg mere intenst får mulighed for at mærke og føle hvad der sker i mig.

Men hey… -jeg indrømmer da også gerne at glæder mig helt vildt meget til det kølige glas hvidvin, som venter lige om hjørnet… lige der i forårssolen☀️

- Og jeg tror også på der skal være balance i tingene - fanatisme er aldrig sund, heller ikke når det gælder mad! Så farvel til vinter og velkommen til forår og sommer🌱

 
IMG_0783.JPG